Wednesday, 17 April 2019

بيدي جو اڦراٽو |اصغر ساگر|

بيدي جو اڦراٽو |اصغر ساگر|
⏪بيدي وارو اڦراٽو
🌷”اصغر ساگر“

⏪ترتيب:

◀ڳوھيل اٽو                ڏيڍ اڦراٽي جيترو
◀بيدو                         ھڪ عدد
◀بصر                         چوٿون حصو
◀سائو مرچ مرچ           ھڪ عدد
◀ساوا ڌاڻا                   ٻہ کائڻ جا ننڍا چمچا
◀جيرو پيٺل                چمچي جو چوٿون حصو
◀ڳاڙھا مرچ پيٺل         چمچي جو چوٿون حصو
◀لوڻ                          ذائقي موجب

⏪ترڪيب :-

◀پھرين بصر ۽ ساون ڌاڻن جي سنهي ڪاتر ڪجي.
◀ھڪ پيالي ۾ بيدو ۔ بصر جي ڪاتر ۔ ساوا ڌاڻن جي ڪاتر  ۔ جيرو پيٺل ۔ ڳاڙھا مرچ پيٺل ۔ لوڻ ۽ چمچو ننڍو تيل جو چڱي نموني ملائي وٺو.
◀ڳوھيل اٽي مان ماني ٺاھي مٿان ان کي تيل جو مک ڏيئي تئي تي وجهجي.
◀ھاڻي جلدي ماني مٿان سمورو ملايل مسالو وجهجي.
◀مسالي کي پوري اڦراٽي تي کنڊيڙجي. جڏھن ھيٺيون پاسو پچي تہ پاسو پلٽائي مٿيون پاسو ھيٺ ڪري پچائجي.
◀بيدن وارو اڦراٽو تيار آھي.

هي ليک پنهنجي دوستن ۽ ساٿين سان ونڊ ڪريو

MyDairyAsgharSagar

Author & Editor

0 comments:

Post a Comment