بيدي جو اڦراٽو |اصغر ساگر|
⏪بيدي وارو اڦراٽو
🌷”اصغر ساگر“
⏪ترتيب:
◀ڳوھيل اٽو ڏيڍ اڦراٽي جيترو
◀بيدو ھڪ عدد
◀بصر چوٿون حصو
◀سائو مرچ مرچ ھڪ عدد
◀ساوا ڌاڻا ٻہ کائڻ جا ننڍا چمچا
◀جيرو پيٺل چمچي جو چوٿون حصو
◀ڳاڙھا مرچ پيٺل چمچي جو چوٿون حصو
◀لوڻ ذائقي موجب
◀بيدو ھڪ عدد
◀بصر چوٿون حصو
◀سائو مرچ مرچ ھڪ عدد
◀ساوا ڌاڻا ٻہ کائڻ جا ننڍا چمچا
◀جيرو پيٺل چمچي جو چوٿون حصو
◀ڳاڙھا مرچ پيٺل چمچي جو چوٿون حصو
◀لوڻ ذائقي موجب
⏪ترڪيب :-
◀پھرين بصر ۽ ساون ڌاڻن جي سنهي ڪاتر ڪجي.
◀ھڪ پيالي ۾ بيدو ۔ بصر جي ڪاتر ۔ ساوا ڌاڻن جي ڪاتر ۔ جيرو پيٺل ۔ ڳاڙھا مرچ پيٺل ۔ لوڻ ۽ چمچو ننڍو تيل جو چڱي نموني ملائي وٺو.
◀ڳوھيل اٽي مان ماني ٺاھي مٿان ان کي تيل جو مک ڏيئي تئي تي وجهجي.
◀ھاڻي جلدي ماني مٿان سمورو ملايل مسالو وجهجي.
◀مسالي کي پوري اڦراٽي تي کنڊيڙجي. جڏھن ھيٺيون پاسو پچي تہ پاسو پلٽائي مٿيون پاسو ھيٺ ڪري پچائجي.
◀بيدن وارو اڦراٽو تيار آھي.
◀ھڪ پيالي ۾ بيدو ۔ بصر جي ڪاتر ۔ ساوا ڌاڻن جي ڪاتر ۔ جيرو پيٺل ۔ ڳاڙھا مرچ پيٺل ۔ لوڻ ۽ چمچو ننڍو تيل جو چڱي نموني ملائي وٺو.
◀ڳوھيل اٽي مان ماني ٺاھي مٿان ان کي تيل جو مک ڏيئي تئي تي وجهجي.
◀ھاڻي جلدي ماني مٿان سمورو ملايل مسالو وجهجي.
◀مسالي کي پوري اڦراٽي تي کنڊيڙجي. جڏھن ھيٺيون پاسو پچي تہ پاسو پلٽائي مٿيون پاسو ھيٺ ڪري پچائجي.
◀بيدن وارو اڦراٽو تيار آھي.
0 comments:
Post a Comment