Friday, 19 April 2019

پٽاٽن جا ڪباب|اصغر ساگر|

⏪ترتيب :-

◀پٽاٽا اٻريل                   اڌ ڪلو
◀چانور جو اٽو               3 کائڻ جا ننڍا چمچا
◀رائي پيسيل                 2 کائڻ جا ننڍا چمچا
◀ساوا مرچ سنهي ڪاتر    2 عدد
◀ڀڃيل پيٺل جيرو          ننڍو چمچو
◀گدامڙي                        آنو
◀لوڻ                             حسب ضرورت
◀ڌاڻو سائو سنهي ڪاتر    اڌ ڳٺڙي
◀تيل                             2 کائڻ جا وڏا چمچا

⏪ترڪيب :-
◀پھرين گدامڙي کي اڌ پاء پاڻي ۾ ملي ڇاڻي ۾ ڇاڻجي ۽ پاڻي کي ٿانو ۾ رکجي.
◀ھاڻي گدامڙي واري پاڻي کي ڪاڙھي آنو پاڻي بچائجي.
◀ھاڻي اٻريل پٽاٽن کي ڇلي ميش ڪجي.
◀ھاڻي ان ۾ چانورن جو اٽو ۔ رائي ۔ ساوا مرچ سنهي ڪاتر۔ جيرو پيٺل۔ لوڻ ۔ سائو ڌاڻو ڪاتر ۽ گدامڙي وارو پاڻي چڱي طرح ملائي ڳوھي ھڪ ڪجي.
◀پوء ٿوري دير کان پوء سڻڀ جو مک ڏيئي ننڍا ننڍا شامي ڪباب ٺاھجن.
◀توي کي گرم ڪري ٿورو تيل وجهي ٻہ ٻہ يا ٽي ٽي شامي ڪباب ٻنهي پاسي پچائجن. 
◀مزيدار شامي ڪباب تيار آھن.

هي ليک پنهنجي دوستن ۽ ساٿين سان ونڊ ڪريو

MyDairyAsgharSagar

Author & Editor

0 comments:

Post a Comment