ٽماٽو اسان وٽ کائڻ واري عام شي آھي جيڪو جٿي ڪٿي ملي ٿو ۽ سستو بہ آھي. ماھرن انڪشاف ڪيو آھي تہ ٽماٽي جو استعمال ڪينسر کان دور رکي سگهي ٿو.
معدي جو ڪينسر Gastric cancer دنيا ۾ عام قسم جو ڪيسر آھي. ڪڏھن ڪڏھن ھي ڪينسر موروثي بہ سگهي ٿو پر اڪثر ڪري غير متوازن ۽ اڻ صحتمند کاڌن جي ڪري پيدا ٿئي ٿو.
ڊگهي عرصي تائين تماڪ نوشي ڪرڻ وارن ۽ وڌيڪ مصالحا ۽ لوڻ استعمال ڪرڻ وارن کي ٿي سگهي ٿو. حال ۾ ڪيل تحقيق مطابق ٽماٽي جا جزا معدي جي ڪينسر جي گهرڙن جي روڪ ڪندڙ آھن. ٽماٽي ۾ موجود جزا کاڌي پچائڻ دوران تيز باھ جي ڪري ختم ٿي وڃن ٿا ان ڪري انهن کي سلاد جي صورت ۾ ڪچو استعمال ڪرڻ کپي يا ٽماٽن کي ڀاڄي جي آخر ۾ وجهجي.
ٽماٽي ۾ موجود عنصر لائڪوپين جسم جي لاء نھايت فائديمند آھي جيڪو جسم ۾ ھاڪاري ڪيميائي تبديليون پيدا ڪري ٿو ۽ ڪينسر کان بچائي ٿو. ان کان اڳ ٽماٽي کي غدودن جي ڪينسر لاء پڻ لاڀائتو ڄاڻايو ويو ھو.
0 comments:
Post a Comment