Thursday, 11 April 2019

جون جو پاڻي ھڏيون مضبوط ڪندڙ |اصغر ساگر|

جون جو پاڻي ھڏيون مضبوط ڪندڙ |اصغر ساگر|
ھڏين کي مضبوط رکڻ لاء بيشڪ کير ۽ ڏھي تمام مفيد غذائون آھن پر جون جو پاڻي بہ ھڏين مضبوط ڪرڻ لاء فائديمند ثابٿ ٿيو آھي. سائنسي تحقيق مان معلوم ٿيو آھي تہ جيڪي ماڻهو پابندي سان جو پاڻي پيئن ٿا انهن جي ھڏين جي پڪي پن ۾ 48 سيڪڙو اضافو ٿئي ٿو. روز جون جي پاڻي پيئڻ سان بڪيون صاف رھن ٿيون ۔ پٿري ٽٽي نڪري وڃي ٿي ۽ ٻيھر پٿري جي ٽٽڻ جا امڪان نٿا رھن.
جون جي پاڻي ٺاھڻ جو طريقو :-
جو    تولو
پاڻي  گلاس
پھرين رات جو جون کي ڌوئجي. پوء گلاس پاڻي ۾ ڪاڙھجي. جيئن ٽھڪو اچي تہ لاھجي. مٿان ڍڪ ڏيئي رکجي. صبح جو ڇاڻي روز ائين پاڻي پيئجي. جيڪڏھن ٿولھ گهٽ ڪرڻ چاھجي ۽ وڌيڪ فائدا چاھجن تہ صبح جو ان ڇاڻيل پاڻي ۾ ليمو نپوڙي پيئجي.

فائدا :- دل جي گرمي گهٽ ٿيندي ۔ سائي دور ٿيندي ۔ رت جو داٻ پورو پنو رھندو ۽ ھڏن ۾ پڪائپ پيدا ٿيندي.

هي ليک پنهنجي دوستن ۽ ساٿين سان ونڊ ڪريو

MyDairyAsgharSagar

Author & Editor

0 comments:

Post a Comment