Monday, 19 November 2018

مڇيءَ جا ڪباب


 "زاھد آرائین "

⏪ترڪيب :-
⏪هيٺيون گھربل شيون تيار ڪري رکو:

◀مڇي                                اڌ ڪلو
◀ڊبل روٽيءَ جا سلائيس       چار
◀بصر                                  هڪڙي ڳنڍ
◀ٿُومَ جو پائُوڊر                   هڪ چانهہ جو چمچو
◀گرم مصالحو                      هڪ چمچو
◀سُڪَل ماني                      ھڪڙي
◀ادرڪ جو پائوڊر                هڪ چمچو
◀ڪوتمير
◀لُوڻ
◀ساوا مرچ                          ٻہ عدد
◀بيدا                                  ٻہ عدد
◀تيل هڪ پاءُ

⏪طريقو

🌟هڪڙي هنڊيءَ ۾ ڳچ پاڻي ڀري چلھ تي رکو.
🌟مڇيءَ کي پرڻ ۾ رکو ۽ پرڻ کي هنڊيءَ تي رکو.
🌟چلھ چالُو ڪريو.
🌟مڇي ڳري وڃڻ کان پوءِ چلھ بند ڪريو.

🌟تيسين ساون مرچن کي ڪُتريو.

🌟سُڪَل مانيءَ کي ڪُٽي چورو ڪريو.

🌟هاڻي بصر جي ڳنڍ کي سنهو ڪٽيو.

🌟ڊبل روٽيءَ جي چئن سلائيسن کي پاڻيءَ ۾ ٻوڙيو ۽ پوءِ نپُوڙيو.

🌟بيدن کي ٽوڙي انهن جي اڇاڻ کي هڪ پياليءَ ۾ وجھو، جڏهن تہ ٽڪيون الڳ ڪري ڇڏيو.

🌟ڪوتمير کي سنهو ڪُتريو.

🌟هاڻي مڇي ڳري چڪي هوندي. چلھ کي بند ڪريو ۽ مڇيءَ جي گوشت مان ڪنڊا وغيرہ الگ ڪري ڪنهن ٿانو ۾ رکي ھلڪو ڪُٽيو.

🌟هاڻي مڇيءَ ۾ لوڻ، ڪُتريل ساوا مرچ، ڪوتمير، ادرڪ جو پائوڊر ۽ ڊبر روٽيءَ جا نپوڙيل سلائيس ملايو ۽ چڱي نموني مڪس ڪريو.

🌟هاڻي ٿوري ٿوري مڇي کڻي ان جا گول ڪباب ٺاهي انھن جي مٿان ٻنھين پاسن کان سڪل روٽي جو پائوڏر لڳائي هڪ پليٽ ۾ رکندا وڃو.

🌟هاڻي چلھ تي تَئِي کي رکو ۽ ان ۾ تيل وجھو.

🌟مڇيءَ جي ڪبابن کي بيدي جي اڇاڻ ۾ ٻوڙي تَئِي ۾ وجھي تريندا وڃو.

🌟ترڻ مھل مڇيءَ جي ڪبابن کي سڙڻ کان اڳ تَئِي مان ڪڍڻ نہ وساريندا.

تَئِي مان ڪڍي پليٽ ۾ رکندا وڃو.
مڇيُ جا ڪواب کائڻ لاء تيار آھن

هي ليک پنهنجي دوستن ۽ ساٿين سان ونڊ ڪريو

MyDairyAsgharSagar

Author & Editor

0 comments:

Post a Comment