Friday, 3 May 2019

سنڌي تھدار برياني🌷حاجي خان دريشاڻي🌷

⏪ترتيب:
◀چانور سيلا        ڪلو
◀پاڻي                 ڏيڍ ڪلو
◀تيل                  ڏيڍ چمچو وڏو
◀بصر                 ڏيڍ پاء
◀ٽماٽا                 پاء
◀گوشت              اڌڪلو
◀جيرو پيٺل        چمچو
◀ڌاڻا پيٺل           چمچو
◀ساوا مرچ               4 عدد
◀ٿوم                  ھڪ عدد
◀لونگ                1 عدد
◀گدامڙي             6 ڳڙيون
◀ڌاڻا ساوا ڪاتر   چمچو
◀لوڻ حسب ضرورت

⏪ترڪيب:
◀گدامڙي کي آني پاڻي ۾ وجهي ملي ان کي ڇاڻي ۾ ڇاڻي رس کي ٿانو ۾ رکجي.
◀پھرين چانورن کي اڌ ڪلاڪ پاڻي ۾ پسائجي.
◀اتان چانور ڪڍي ھاڻي چانورن ڪلو کي ڏيڍ ڪلو پاڻي ۾ وجهي ڪاڙھي.
◀چانور اڌ ڪچا پڪا ٿين تہ پاڻي مان ڪڍي رکجن.
◀ھاڻي خالي ديڳڙي ۾ ڏيڍ چمچو وڏو تيل جو وجهي تيل کي گرم ڪجي.
◀ھاڻي بصر ڏيڍ پاء ڪاتر کي تيل ۾ ھلڪو داغ ڏجي.
◀بصر ھلڪا ڳاڙھسرا ٿين تہ تيل مان ڇاڻي ڌار رکجن.
◀ھاڻي ان گرم گھ ۾ اڌ ڪلو گوشت ڀڃجي.
◀گوشت اڌ ڳاڙھسرو ٿئي تہ ان ۾ آڱر جو چوٿون حصو ادرڪ کي ڪاتر ڪري وجهجي.
◀ٿورڙي دير کان پوء ٽماٽا ڪٽيل پاء وجهجن.
◀ھاڻي ڀڃيل بصر وجهجن.
◀ٿورڙو ھلائي اتي جيرو ۽ ڌاڻا پيٺل ۽ لوڻ وجهجن.
◀اتي ھڪ عدد لونگ ۽ ھڪ عدد ٿوم ڪاتر وجهجي.
◀گدامڙي جي رس کي اتي وجهجي.
◀ڀاڄي ڏھن منٽن ۾ تيار ٿي ويندي.
◀ھاڻي ھڪ چمچو گھ ديڳڙي ۾ وجهجي.
◀ھاڻي چانورن جو ھڪ تھ ديڳڙي ۾ وڇائجي.
◀ان جي مٿان ڏيڍ چمچو ڀاڄي جو وجهجي.
◀وري ھڪ چانورن جو تھ مٿان وجهجي.
◀بقايا ڀاڄي چانورن مٿان وڇائجي.
◀بقايا چانور ڀاڄي جي مٿان وڇائجن.
◀ھاڻي ڏھي اڌ پيالي ۾ زردي جو رنگ چمچي جو چوٿون حصو ملائي ھڪ ڪجي.
◀ھاڻ ان ڏھي جو چانورن مٿان ٽيھو ڏجي.
◀ھاڻي ديڳڙي کي ڍڪ ڏيئي 10 ان 15 منٽ دم ڏجي.
◀سنڌي تھدار برياني تيار آھي.

هي ليک پنهنجي دوستن ۽ ساٿين سان ونڊ ڪريو

MyDairyAsgharSagar

Author & Editor

0 comments:

Post a Comment