Thursday 2 May 2019

نيراني کائجندڙ شيون جيڪي نقصان ڏين ٿيون.🌷اصغر ساگر🌷

ڇا توھان ڄاڻو ٿا تہ اھڙيون ڪافي غذائون آھن جيڪي نيراني کائڻ سان نقصانڪار ٿي سگهن ٿيون. اھڙين غذائن جو احوال ڏجي ٿو جن کي نيراني کائڻ نہ کپي.
◀ڪيڪ يا پيسٽري:-
نيراني ڪيڪ يا پيسٽري جھڙين غذائن کان پرھيز ڪرڻ کپي ڇوجو خمير واريون غذائون نيراني پيٽ لاء صحيح ناھن جن جي ڪري آنڊن ۾ تڪليف ۽ گئس جا مسئلا پيدا ٿين ٿا.
◀مٺائي:-
صبح اٿندي ئي خالي پيٽ مٺائي کائڻ پتي لاء نقصانڪار آھي. ائين ڪرڻ سان شڳر جو خطرو وڌي ٿو.
◀ڏھي:-
نيراني ڏھي کائڻ سان پيٽ ۾ ھيڊوڪلورڪ ايسڊ پيدا ٿي سگهي ٿو جيڪو توھان جي پيٽ ۾ ليڪٽڪ ايسڊ بيڪٽيريا کي ختم ڪري ڇڏي ٿو جيڪو جسم لاء فائديمند آھي ان ڪري ڏھي نيراني نہ کائڻ نہ کپي.
◀زيتون:-
زيتون ۾ ڪچا تاندور ٿين ٿا جيڪي نيراني کائڻ سان بلغم جي جهلي کي متاثر ڪن ٿا ان ڪري نيراني زيتون جي چونڊ ڪرڻ صحيح ناھي.
◀ٽماٽو:-
ٽماٽي ۾ ٽينڪ ايسڊ جي مقدار گهڻي ٿئي ٿي. نيراني کائڻ سان معدي ۾ تيزابيت جو خطرو وڌي وڃي ٿو ۽ ان تيزابيت سان گيسٽرڪ السر پيدا ٿي سگهي ٿو.
◀ونگو ۽ ٻيون سبزيون:-
ڪچين سبزين ۾ امينو تيزاب وڌيڪ مقدار ۾ ٿئي ٿو جيڪو خالي معدي کي متاثر ڪري ٿو. کيري يا ٻين اھڙين شين کي نيراني کائڻ سان پيٽ ۾ ساڙو ۽ پيٽ ۾ سور جھڙا مسئلا ڪر کڻي سگهن ٿا.
◀ڪيلو:-
خالي معدي ڪيلو کائڻ سان جسم ۾ مئگنيشم جي مقدار وڌي سگهي ٿي جيڪا خون ۾ شامل ٿي دل کي نقصان ڏيئي سگهي ٿي.
◀مصالحو:-
نيراني مساليدار کاڌا پيٽ جي ساڙي ۽ معدي جا مسئلا پيدا ڪري سگهن ٿا ۽ بدھضمي پيدا ٿي سگهي ٿي.
◀ٿڌا مشروب:-
نيراني ٿڌا مشروب پيٽ تائين پھچڻ واري رت کي رت جي رفتار کان ھلڪو ڪن ٿا جنھن جي ڪري کاڌي کي ھضم ٿيڻ ۾ وقت لڳي ٿو ۽ ٻيا عارضا جنم وٺي سگهن ٿا.
◀کٽا ميوا:-
کٽن ميون ۾ ھڪ اھڙو تيزاب ئوجود ٿئي ٿو جو نيراني کائڻ سان معدي جو ساڙو پيدا ٿئي ٿو جنھن جي ڪري گيسٽرڪ السر پيدا ٿي وڃي ٿو.

هي ليک پنهنجي دوستن ۽ ساٿين سان ونڊ ڪريو

MyDairyAsgharSagar

Author & Editor

0 comments:

Post a Comment